11/27/2012

Review: Trailer Sembunyi (Kisah Silam Penuh Pantang dan Larang)

Obsesi aku dengan Kabir Bhatia menerjang lagi. Kali ini dengan filem terbaru beliau berjudul Sembunyi.


Filem ini antara lain mengisahkan seorang gadis bernama Aishah yang tersedar, hilang ingatan, lalu tinggal di sebuah kampung ketika zaman penjajah Jepun dimana kampung yang didudukinya itu seperti tidak diusik dengan peperangan Tanah Malaya dengan Jepun, namun selalu diserang makhluk kuno bernama "Azazil" dimana penduduk kampung masih memegang adat dan beberapa pantang larang bagi mengelakkan dijadikan mangsa.

Filem ini bergenre Seram, jadi aku jangkakan keseraman Kabir Bhatia akan berlipat kali ganda, sama seperti aku menonton Kekasihku Seru, Waris dan slot Incredible Tales arahan beliau.

Sentuhan Kabir memang magis!Antara pelakon yang membintangi filem ni termasuklah Umie Aida, Remy Ishak, Sharnaaz Ahmad, Sara Ali, Emilda Rosmila, Fizo Omar dan teraju utama Diana Danielle.Akceli, aku lebih sukakan working title "Azazil" yang digunapakai semasa pengembaraan filem ni dijalankan. Ia kedengaran curious dan misteri. Cerita asal filem ni kalau tak silap ditulis oleh Alfie Palermo, penulis muda berbakat yang pernah menulis jalan cerita mini siri "Pulau" selain drama seram "Tower 13.

Tahniah bro! I am so looking forward for this!


Filem Sembunyi bakal ditayangkan pada 22 November 2012. Jom serbu panggung!
#Serius, suara narrator tu agak mengganggu. Kalau tak payah pun takpe.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...