5/30/2011

Abu-Ya: Ketamakkan Kuasa

Rasanya macam ages tak berupdate disini. Damn, dah kena tegur baru aku gerakkan punggung malas mencari artikel.ahahahaha.

Kalini nak berkongsi dengan korang dengan trailer filem yang at first time aku tengok, looks promising. Actually semua trailer filem macam tu. At first glance, memang nampak sangat menjanjikan. Tapi apabila di prebiu, haram macam sampah. Not to say semua, but sometimes ada filem-filem macam tu.

Sila rujuk semua still yang directly aku ambil dari filem Abu-Ya ini. Basically, dari sumber yang aku dapat dari sini, filem ni tak banyak diceritakan umum pembikinannya tetapi daripada apa yang dilihat, ia mengganbarkan seorang pemimpin sesat bernama Abu Zakaria (lakonan pelakon Faizal Hussien: dah super senior baru dia dapat watak mencabar selepas a promising 'Bunohan'), berlagak seperti Firaun dengan ketamakkan kuasa, obsesi seks selain penyalahgunaan agama.

Of course ini pelaris. Marketing strategi..


obsess sampai jilat lantai!


yaa! Air kaki ini mengingatkan aku pada Ayah Pin


Ketamakan kuasa


Akulah raja…


Klik poster untuk ke trailer filem.

2 comments:

Shahrul Tanaka Safeai berkata...

wah macam menarik cerita ni!

Keri Henry berkata...

sungguh menarik....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...