6/07/2012

Review: Klip Bocor Filem Dukun (2007)

Lama gila tak update blog. Being busy lately dengan kerja-kerja pengeditan.

Well, masih ingatkah kalian dengan filem kontroversi yang digam dari ditayang, Dukun?

Filem itu sepatutnya dijadual ditayang sekitar 2007.

Filem arahan Dain Iskandar Said ini (sebelum Bunohan) mengisahkan tentang seorang pengamal ilmu hitam Batak bernama Diana Dahlan yang membunuh seorang tokoh politik (yang mahu kebal). Yeah. It does ring a bell rite? That's why filem ini dibanned dari ditayang.

Aku pernah membuat entry mengenai filem ini pada Ogos 2008.



Dan the other day masa duduk meggogle youtube, nah, klip 8:40 telah bocor ke internet! Kepalangnya gembira, walaupun tak tengok full length, Dukun dapat juga ditonton.

Dain macam biasa hebat.
Namron, Bront Palarae, Faizal Hussein dan Sofi Jikan juga terbaik.
Umie Aida? She deserves an award for her portrayal!

Nah. Lihatlah!


*Aku mengikuti filem ini menerusi penerbitan majalah Hype! dimana masa itu filem seram Chermin dan epik Queen of Langkasuka turut di-review.

4 comments:

takky berkata...

awesome.....

FaizalSulaiman berkata...

takky--> susah nak dapatkan cerita ni

pulak dah berkata...

Nk link cerita penuh please

Nizam zam berkata...

Link for movie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...