11/26/2010

Infografik : Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang Korea Utara

Sekarang tengah chaos sama ada jadi ke tak Korea Utara nak berperang dengan Korea Selatan. Aku baru baca paper semalam malam tadi masa lepak-lepak di Atam Corner dengan Pais mengatakan bahawa Presiden US, Barack Obama tetap akan menyokong penuh dan dengan setianya berjanji akan membantu Korea Selatan.

Pada aku, dua-dua negara pun bangang. Yang sekor komunis bodoh takde geng gemuk-mata-sepet, yang sekor lagi republik ego-nak-mampus-nak-serang-balik.

Di bawah ni adalah infografik / serba-sedikit trivia pasal North Korea & Kim Jong-Il yang aku rasa ada antaranya kamu semua tak tahu.

Paling horror : "He injects himself with the blood of virgins, reportedly to stay young"

FFFFUUUUU

Kalau di Malaysia, dulu heboh sekejap dengan teori Mahathir ulang-alik hospital untuk masukkan darah baru tiap-tiap bulan. But, the rumors circulating aimlessly just like that. No proves or official reports.

Semoga 2PM, Wonder Girls dan semua artis-artis naungan JYP Entertainment selamatlah hendaknya. Amen.

*Updated info* (as suggested by Avid Gunner) : "sape2 yg nak insight yang lebih detail kat north korea ni patut tengok dokumentari dari natgeo journalist; Lisa Ling masa dia menyamar jadi krew team medical dari Nepal"


6 comments:

LORD ZARA 札拉 berkata...

orang Korea Selatan memang kacak2 kan?

Contoh, Bi.

eh, Ahn Jung Hwan juga~

=)

deus X machina berkata...

isu Semenanjung Korea dari perspektif abang korea, kikiki

Rebelle Me berkata...

JYP je?
hahaha

FaizalSulaiman berkata...

jgn lupa lee dae hae yg comel itu.hahahahaha

saranghae!!!

avid gunner berkata...

sape2 yg nak insight yang lebih detail kat north korea ni patut tengok dokumentari dari natgeo journalist; Lisa Ling masa dia menyamar jadi krew team medical dari Nepal.

aku rasa infographic ni terlalu sikit info dia. hahahaha.

takky berkata...

baru2 nie ade keluar dokumentari kat astro psal korea utara....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...